Na het behalen van je PADI Open Water Diver of jouw PADI Advanced Open Water Diver is het nu de tijd om je heen te kijken naar wat andere duikers doen en hoe zij duiken. Bijna iedereen die de PADI Rescue Diver cursus heeft gevolgd zegt dat dit de leukste cursus is binnen het PADI systeem!
Tijdens de PADI Rescue cursus leer je hoe je moet handelen bij (duik) noodgevallen en hoe je deze zou kunnen voorkomen. Je krijgt les in zelfredzaamheid, het herkennen van stress bij duikers, hulpverlenen aan vermoeide duikers, eerste hulp bij duikongevallen, toedienen van zuurstof en hoe te handelen bij problemen met de uitrusting.
Door middel van zelfstudie bereid je je voor op de theorielessen waarin we de hoofdstukken toelichten en de vragen bespreken. We sluiten het theoriegedeelte af met een theorie-examen.
Tijdens de lessen leer je om te gaan met noodsituaties en bepaalde ongevallen. Denk hierbij aan een duiker in paniek aan de oppervlakte, een bewusteloze duiker die op de bodem ligt of een duiker die vermist is. We oefenen meerdere scenario’s waarbij je de afzonderlijke skills combineert.
Serieuze materie maar met plezier oefenen
Ondanks dat het serieuze scenario’s zijn levert dit vaak hilarische momenten op waar je nog lang aan zult terugdenken! Na het afronden van de PADI Rescue Diver cursus heb je veel meer kennis, aandacht en bewustzijn over de duikveiligheid in jouw directe omgeving en jouw rol in het voorkomen van incidenten en ongelukken.
Voor deze opleiding moet je een geldig EFR brevet of gelijkwaardig brevet hebben of daarnaast ook de EFR opleiding volgen.
Deelnamevereisten:
(Junior) Open Water Diver en geldig EFR brevet (niet langer dan 24 maanden geleden behaald)
Minimumleeftijd:
12 jaar
Aantal duiken:
2x in het zwembad en 3 x in het buitenwater
(2 oefendagen en 1 scenario dag)